20.08.2015

Nå har vi kommet hjem etter fem flotte dager i Labin og Grad...

 
16.03.2015

Torsdag 12. mars kl. 12.00 markerte ordfører Stanley Wirak a...

 
02.02.2015

Sunne kommuner oppretter nå temagrupper som skal jobbe med s...

 
04.11.2014

Sunn by får positiv omtale i en kronikk i Kommunal rapport 3...

 
27.10.2014

Ordfører og Sunn by deltok den 22.-25. oktober sammen med de...

 
01.10.2014

Retten til helse er grunnleggende, slår den ferske Trondheim...

 
01.10.2014

Friluftslivets år skal ha særlig fokus på å få oss til å ta ...

 
11.08.2014

I slutten av juni reiste 9 ungdommer fra Sandnes unge bystyr...

 
02.07.2014

Ni ungdommer fra Sandnes unge bystyre deltok fra 25 - 29 jun...

 
02.04.2014

Miljø- og folkehelseprofi en er et bidrag til kommunens arbe...

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Turer for alle!

varatunl%c3%b8ypa

Torsdag 12. mars kl. 12.00 markerte ordfører Stanley Wirak at arbeidet med å etablere 12. tilrettelagte turløyper i bydelene nå er ferdigstilt. I løypa på Smeaheia og Varatunparken ble det slått fast at gauker i banevogn, med rullator eller rullestol kan oppleve flotte, tilrettelagte turmuligheter rett utenfor stuedørene sine. Turglade barn fra Smeaheia barnehage og aktive eldre fra Lura BOAS deltok på åpningen, og frivillige fra Turistforeningen serverer mat og kaffe fra bålpanner ute i løypa.

Helse, trivsel og miljø for alle!

Prosjektet Turløyper for alle ferdigstilles i dag i Friluftslivets år. Resultatet er 12. tilrettelagte turløyper like utenfor stuedørene til beboerne i de ulike bydelene. Et viktig bidrag i Sandnes kommunes satsing på folkehelse for alle.
 
Sandnes er en by som er kjent for sine mange, varierte og flotte turområder. Og det er ikke bare gaukene som legger ut på tur i det store nettet av løyper og stier som finnes i kommunen – hit kommer folk fra hele region for å nyte gleden og livskvaliteten med å ferdes ute i naturen.
 
Sunn livsstil, helse, trivsel og miljø er viktige for alle byens innbyggere. Sandnes skal tilby forhold og muligheter som fremmer sunn livsstil og forebygger livsstilsykdommer gjennom økt bruk av lokale partnerskap for satsing på befolkningsbaserte tiltak, står det i vår kommuneplan.
 
Prosjektet ”Turløyper for alle” er eksempel på at handling blir til ord: Gode krefter bestående av Stavanger Turistforening, Rådet for personer med nedsatt funksjonsevne og ulike avdelinger i kommunen har sammen bidratt til at vi nå kan tilby turløyper som passer for alle deler av befolkningen.
 
Ideen var enkel tilgang til turløyper i bydelene med mest mulig grøntareal og opplevelser, enkel parkeringsmuligheter og god offentlig kommunikasjon. Løypene er egnet for alle, enten man sitter i rullestol eller barnevogn. Derfor blir ”Turløyper for alle” et viktig bidrag i folkehelse- satsningen til Sandnes kommune. Løypene vil legges ut i Aftenbladet og på UT.no fremover, og en vil på kommunens internett finne kart og beskrivelser av alle løypene., slik at det blir enkelt å

Design: Destino • Publiseringsløsning: DestiNet
Copyright Sandnes Kommune. 2010 © Alle rettigheter.